Ballongdanser och buskis med Diggiloo

Kultur och Nöje Det är den sjunde sommaren som Lasse Holms Diggiloo kuskar runt på de svenska vägarna.
Publicerad 3 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är den sjunde sommaren som Lasse Holms Diggiloo kuskar runt på de svenska vägarna. I stallet har han både kända namn som Alcazar, Markoolio och Jessica Andersson och kanske inte lika välbekanta Erik Linder och skånekända jazzartisten Gunhild Carling, som bor utanför Eslöv. I går var det traditionsenlig premiär i Ronneby, och i kväll kommer showen till Ovesholms slott utanför Kristianstad. Härföraren Lasse Holm har utlovat 65 låtar, ballongdans och buskishumor. Besökarna har tre intensiva timmar att se fram emot. Föreställningen är tudelad: Under den första halvan levereras svenska klassiker medan finalhalvan blir en kavalkad av hits från 80-talet.

Under de sju år som Diggiloo turnerat i Sverige har föreställningen skaffat sig en stor och trogen publik. Men när Lasse Holm och hans följeslagare kom till Ovesholm förra sommaren lyckades de inte imponera på Norra Skånes recensent Henrik Bergkvist. Regnet ner, och insatserna på scen lyckades inte vända många mungipor uppåt, berättade han bistert. Nu lovar prognoserna strålande sol, återstår att se om Diggiloo-gänget lyckas bättre denna gång. I morgon drar Diggiloo vidare till Trelleborg. Därefter blir det en tur uppåt landet innan showen återvänder till Skåne och Båstad för två föreställningar i slutet av juli. Turnén avslutas i Stockholm den 21 augusti.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.