Känd producent av folkmusik död

Personligt Sandahl var ett välkänt namn inom folk- och världsmusik.
Personligt • Publicerad 3 juli 2010 • Uppdaterad 24 november 2021

Sandahl var ett välkänt namn inom folk- och världsmusik. Hans stora insats internationellt kom genom cd-serien Music from... i samarbete med Sida och Caprice Records. Serien bestod av ett femtontal utgivningar med musikinspelningar från länder som Vietnam, Zanzibar och Ecuador, gjorda av Sten Sandahl själv på plats.Rikskonserter beskriver i ett pressmeddelande Sandahls arbete som ett musikantropologiskt pionjärarbete som nått internationell genklang.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.