Asiatiskt båthus fråga för rätten

Broby Kommunen har tidigare sagt nej med motiveringen att byggnaden bland annat planeras på prickmark och därmed strider mot detaljplanen.
Publicerad 9 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Kommunen har tidigare sagt nej med motiveringen att byggnaden bland annat planeras på prickmark och därmed strider mot detaljplanen. Den ståndpunkten ställde sig även länsstyrelsen bakom. Den boende ger dock inte upp så lätt utan menar att bygget bedömts fel. Grannarna har givit medgivanden, det finns redan en tidigare byggnad på platsen och byggnaden som i och för sig får ett något udda utseende skulle enbart vara synlig från ån. Förvaltningsrätten har bett kommunen att yttra sig på nytt, och Anders Bengtsson (S) upprepar sin tidigare ståndpunkt om att den sökande valt en utformning som har asiatisk prägel - vilket inte anses passa in i den övriga bebyggelsen. Beslut om den annorlunda byggnaden fattas inom kort.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.