Fortsatta problem i tågtrafiken

Hässleholm Anledningen till kvällens problem är en sönderkörd växel vid Stehag och tågen passerar på enkelspår.
Hässleholm • Publicerad 12 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Anledningen till kvällens problem är en sönderkörd växel vid Stehag och tågen passerar på enkelspår. Enligt Trafikverket ska växelfelet vara åtgärdat vid klockan fyra i natt. Tågkaoset från igår fortsatte även under måndagen, om än i något mindre omfattning. Förseningarna har legat på upp mot 20 minuterna, om tågen har gått vill säga. På sträckan Malmö och Hässleholm ersätter bussar, även under kvällen. Värst drabbade var passagerarna på ett X2000-tåg från Köpenhamn till Stockholm. På grund av ett signalfel i på huvudbangården fick passagerna istället hoppa på ett Öresundståg, åka med det till Malmö och byta där för vidare färd norrut, 80 minuter försenade.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.