Stoffe Nilsson var för snabb

Sport Han körde fortare än högsta tillåtna medelhastighet, sträckan ströks och Stoffe ramlade till andra plats efter hemmaföraren Åke Jacobsson.
Sport • Publicerad 12 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Han körde fortare än högsta tillåtna medelhastighet, sträckan ströks och Stoffe ramlade till andra plats efter hemmaföraren Åke Jacobsson. Fredrik Hellman från Osby vann Volvo Elit. Rojarundan inleddes med en mycket rak sträcka där Stoffe Nilsson var fyra sekunder snabbare än Jacobsson men var ensam förare med över maximala 121 km/tim i medelhastighet. Tävlingsledningen beslöt att stryka sträckan, som senare kördes i en längre version som SS5. Stoffe vann även de två följande sträckorna men fick hade otur med startpositionen och fick nästan stanna i dammet på SS4 ett par gånger. Jacobsson tog in tid och låg enbart 0,8 sekunder efter inför den sista sträckan. Stoffe missade en hårnål och fick köra in på en stickväg, tappade tid och missade segern med 1,2 sekunder.– Det är mycket bittert men körningen stämde perfekt och jag är taggad till tusen inför fortsättningen av Sydsvenska Rallycupen, sa Stoffe efteråt.Kjell Fransson från Vimmerby vann Grupp H och blev trea totalt före sonen Pierre Fransson. Fredrik Hellman från Osby gjorde en mycket fin körning och belönades med segern i klass Volvo Elit.Bengt Johansson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.