Åtalad för att ha misshandlat bror

Osby Enligt åtalet misshandlade han sin bror under ett familjebråk.
Osby • Publicerad 15 juli 2010 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt åtalet misshandlade han sin bror under ett familjebråk. Det var i slutet av maj i år som ett familjebråk gick över styr och en 19-åring ska ha utsatt sin yngre bror för misshandel.Upprinnelsen till bråket handlade om att en digitalkamera försvunnit från huset. 19-åringen blev tillfrågad om han sett den, men han nekade. Då ville övriga familjen veta vilka andra personer som befunnit sig i huset och om någon av dem kände till var kameran kunde ha tagit vägen.

19-åringen blev då väldigt upprörd och tog tag i nacken på sin mamma. När den yngre brodern försökte avstyra bråket blev han knuffad in i väggen. Där fanns två spik som rev upp sår på ryggen. Strax därefter gav sig 19-åringen på brodern och började utdela flera knytnävsslag mot honom.Enligt föräldrarna får sonen lätt utbrott och är lättprovocerad. Han har medicin som han däremot inte tagit på flera månader.

Flera saker har försvunnit från huset under senare tid och föräldrarna är oroliga att sonen ska komma in i den kriminella världen.Efter bråket gav sig 19-åringen iväg från hemmet. Familjen kontaktade då polisen eftersom man inte visste hur man skulle hantera situationen.

19-åringen förnekar misshandel och hävdar nödvärn. Han uppger att han blev knuffad först och att han därefter försvarade sig. Han menar också att han aldrig menat att skada brodern och att han aldrig slog några knytnävsslag med full kraft.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.