Ojämn Söderling till kvartsfinal

Sport Världsfemman pressades av Andreas Vinciguerra men vann till slut årets stora kvällsmatch med 2—1 (6—2,6—7,6—2 ).
Sport • Publicerad 15 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Världsfemman pressades av Andreas Vinciguerra men vann till slut årets stora kvällsmatch med 2—1 (6—2,6—7,6—2 ).

Efter ett långt jippo med uppvisningstennis mellan bland andra Henrik Larsson, Marcus Allbäck, Måns Zelmerlöv och NHL-målvakten Henrik Lundqvist fick titelförsvararen Robin Söderling äntligen kliva in på centercourten i Swedish open. Han möttes av ett massivt jubel från cirka 7 000 personer som bänkat sig för att se årets "sunset match". - Det var roligt att se att det inte var många stolar tomma, sade Söderling. På andra sidan nätet väntade Andreas Vinciguerra. 28-åringen som spelade förvånande bra när han slog tysken Daniel Brands i första omgången. Söderling öppnade starkt. Med blytunga slag från baslinjen och stenhårda servar (topphastighet 225 km/h) vann han enkelt första set med 6—2. Ett litet hopp om en lång och jämn match tändes i andra set. Till publikens förtjusning pressade Vinciguerra världsfemman från Tibro. Serven och forehandsslagen satt bättre samtidigt som Söderling inte var lika rörlig som tidigare. Söderling hade en matchboll vid 6—5 i tiebreaket men tappade till 6—6. Ett dubbelfel gav Vinciguerra ledningen med 7—6 innan han kunde ordna ett skiljeset. - Det var tufft. Jag hade tur som vann andra set. Jag tycker att jag spelade bra men Robin vann rättvist. Han slår hårt och flackt, sade Vinciguerra direkt efter matchen. Väl i avgörande set fanns ingen tvekan. Söderling visade sin klass och spelade hem matchen efter en timme och 51 minuters spel. Efter matchen hyllades Vinciguerra stort av publiken. Skåningen som spelat här tolv år i rad och varit i två finaler ska nu ta en allvarlig funderare på om karriären är över eller inte. - Jag har ingen aning om vad som händer framöver. Jag ska fundera ett tag och sedan ta ett beslut, sade Vinciguerra. I fredagens kvartsfinal ställs Söderling mot italienaren Andreas Seppi. Även tredjeseedade spanjoren David Ferrer — som spelar på samma halva som svensken — tog sig lätt till kvartsfinal efter 2—0 mot Fabio Fognini.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.