Tobias Persson nära en pallplats

Sport Utan några direkta placeringskrav, men med vissa resultatmål, inledde Tobias Persson, tävlande för PSKF Norra Skåne, på torsdagen tävlandet i SM-veckan.
Sport • Publicerad 15 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm

Utan några direkta placeringskrav, men med vissa resultatmål, inledde Tobias Persson, tävlande för PSKF Norra Skåne, på torsdagen tävlandet i SM-veckan.Det viktigaste var att ha roligt och det hade 17-åringen även om han snöpligt hamnade precis utanför pallen i frispistolsskyttet på Bödkaregården i Malmö. Leendet fanns hela tiden med.– Det var vad jag sköt mig till och tyvärr räckte det inte till den här gången. Inget att gräma sig över, sa Tobias Persson. – Och jag har två chanser där det hade varit kul att kunna knipa en medalj. Efter att ha kommit tvåa i grundomgången på förmiddagen hade Hässleholmstalangen dock goda möjligheter att plocka den åtråvärda medaljen redan i pistolskyttet.Persson brukar vara som giftigast i finalen, men inte den här gången. I stället var det ojämnhet i skyttet, där fina resultat (10,3) varvades med riktigt låga resultat (6,1), som kostade en medalj.– Jag kan inte sätta mitt finger på vad det var som inte stämde, utan känslan var bara att det här inte var min dag, betonade Tobias.Så det var inte nerverna som spelade dig ett spratt?– Final är final. Det kan ha varit nerver inblandade, men det ska förstås inte behöva påverka. Det starka ljuset kan ha varit en annan faktor som störde.– Jag vill inte försöka hitta undanflykter. Skyttet var inte optimalt någon gång under dagen även om snittpoängen råkade vara bättre i grundomgången.Tobias Persson kom sammanlagt upp i 564,6 poäng. Segrade gjorde Carl Sandberg, Öckerö SF.– Fyra är trots allt min bästa SM-placering hittills och det är ju positivt, påpekade Tobias.Under fredagen väntar sportpistol och på lördagen avslutas Tobias Perssons SM med deltagande i standardpistol.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.