Kakfest och avslutning vid Bosarpssjön

Hässleholm – Jag tror att ungarna har längtat efter det här hela året.
Hässleholm • Publicerad 18 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
När alla priser delats ut sprang alla barnen rakt ut i vattnet. FOTO: SUSANNE GÄRE
När alla priser delats ut sprang alla barnen rakt ut i vattnet. FOTO: SUSANNE GÄRE

– Jag tror att ungarna har längtat efter det här hela året. säger Katarina Eckberg, simlärare och ansvarig för simskolan. Simskolan i Bosarpssjön är en av de få insjösimskolor som finns kvar. Men intresset är det inget fel på. 66 barn och ungdomar i åldern tre till fjorton år har simmat varje dag. Många märken har tagits och flera föräldrar har också gått i simskola och tagit märken.– Till och med en simmorfar har varit med i år, berättar Katarina Eckberg.

Det var Ture Persson som slutet av 50-talet startade simskolan i Bosarpssjön. Han var mycket intresserad av barn och ungdomar och ville bidra med något till dem på sitt vis. Ture Persson dog i slutet av 80-talet, men hans fru Ingrid lever fortfarande och har sommarstuga i närheten av sjön.

Simskolan drivs helt privat och börjar alltid efter midsommar.– Vi annonserar inte eller så, säger Katarina, alla vet när det är dags att börja."Dig själv till ära och dina medmänniskor till gagn". Ja, så sa promotorn när hon delade ut kransar till alla simskoleeleverna.När alla diplom, promoveringar och priser klarats av och alla tackat alla, sprang barnen ut i sjön så det skummade.Sen var förväntningarna på fikastunden stora. Mycket originella tårtor och bakverk hade dukats upp. En del år har det varit tävling om bästa tårta, men i år säger Katarina Eckberg att de inte hade någon som kunde sponsra första priset. Men kakfest blev det.– Jag märker att barnen tycker det är mycket roligt när föräldrarna engagerar sig, säger Katarina Eckberg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.