WGK klart för ettan – nu är målet elitserien

Sport På Araslövs golfklubb visade Wittsjö att laget är för bra för division två.
Sport • Publicerad 18 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Vittsjö golfklubb anordnar seriegolf
Vittsjö golfklubb anordnar seriegolf

På Araslövs golfklubb visade Wittsjö att laget är för bra för division två. WGK vann med 15 slags marginal och tog steget tillbaka upp i ettan direkt.– Vi har spelare som spelar regelbundet på Nordea tour och jag tyckte vi skulle vinna ganska lätt. Och det gjorde vi, konstaterar Wittsjötränaren Lars Jagetun.

I det inledande foursomespelet svarade Wttsjögolfarna för stabila insatser. Rickard Jönsson och Fredrik De Sousa hade 74 slag och Andreas Hedlund/ Max Munther landade på 76. Inga toppresultat, men med totalt 149 slag i foursome var WGK med i toppen, ett slag efter Araslövs GK.Sen var det dags för bästboll. Och då lossnade det för Wittsjö.Det small bara till och så ledde WGK tävlingen med 13 slag!– Både Rickard Jönsson/Andreas Hedlund och Maw Munther/Ola Matsson hade 64. Där ryckte vi och det var det som avgjorde, berättar Jagetun.Hur förklarar du de båda 64:orna?– Vi har bra spelare. Och de fick igång puttningen, sänker man puttarna blir det riktigt kul att spela golf. Och så hade vi lite flyt, gjorde birdie på rätt hål. Max och Ola gjorde fyra birdies var och kom in på åtta under, det var ju maximal utdelning, säger Jagetun.

Med en 13 slag stor ledning inför lördagen handlade det bara om att bevaka ledningen för Wittsjö. Och det blev aldrig spännande i lördags.Andreas Hedlund var, tillsammans med Araslövs stjärna Åke Nilsson, bäst av samtliga i singelspelet med 68 slag. Rickard Jönsson hade två under par (70 slag), vilket också var mer än godkänt. De Sousa och Munther kom in på 74 respektive 80 slag.

WGK:s slutresultat blev 1151. Tuffaste konkurrenten Araslöv, med Åke Nilsson i spetsen, på andra plats slutade på 1166.Nu är Wittsjö tillbaka i ettan – men klubben siktar högre än så. – Kan vi behålla det här laget ska vi försöka gå upp i elitserien, säger Jagetun.

För Hesslegårdens GK blev det en sjätteplats i division två. Hässleholmslaget var hela 65 slag efter det segrande WGK-laget på Araslövs GK.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.