Behagligt sound med JazzAttacks

Kultur och Nöje JazzAttacks har sedan en tid tillbaka övergett engelskan för att rappa på modersmålet.
Publicerad 19 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Jazzattacks konsert på Tivolirocken blev händelserik. Foto: Stefan Sandström
Jazzattacks konsert på Tivolirocken blev händelserik. Foto: Stefan Sandström

JazzAttacks har sedan en tid tillbaka övergett engelskan för att rappa på modersmålet. EP:n "Bootleg" är frukten av den nya inriktningen som även inkluderar lite mer elektroniska drag. Jag är dock mest förtjust i de två äldre låtarna som sjumannabandet gör på Skreolscenen. Tycker deras rap och flow får en helt annan tyngd på engelska. Allt samman låter ändå inte så dumt live, jazzen och hiphopen som är de mest framträdande musikstilarna fungerar fint tillsammans. Det händer också en del under JazzAttacks konsert. Förutom att de utstrålar ett klädsamt självförtroende och spellust, slängs det ut EP-skivor. Oturligt nog spricker den ena rapparen Ninjo Bergströms byxor nästan direkt, och han tvingas att byta till ett par mindre stilrena jeansshorts. Oscar Olin och resten av bandet sköter det rutinerat när deras kollega är bakom scenen, och plockar fram ett nummer som inte är hämtat från ordinarie set. Saxofonisten Martin Tuvesson får briljera vid åtskilliga gånger, och stundtals är soundet rätt behagligt att lyssna till. Patrik Leanderson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.