100 000 stals vid inbrott på Subway

Hässleholm Tjuvarna tog med sig hela kassaskåpetEtt kassaskåp innehållande 100 000 kronor stals vid ett inbrott på nyöppnade Subway natten till tisdag.
Hässleholm • Publicerad 21 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Tjuvarna tog sig in genom personalingången.Foto: Carina Koskinen
Tjuvarna tog sig in genom personalingången.Foto: Carina Koskinen

Tjuvarna tog med sig hela kassaskåpetEtt kassaskåp innehållande 100 000 kronor stals vid ett inbrott på nyöppnade Subway natten till tisdag.Tjuvarna lyckades på något sätt slå ut larmet.Det var vid halv åtta på tisdagsmorgonen som en anställd upptäckte vad som hänt. Personalingången till snabbmatsrestaurangen stod på glänt och var även kraftigt demolerad efter tjuvarnas framfart.Inne i restaurangen hade kassaskåpet slitits loss och disken där det stått var omkullvält. Det innehöll omkring 100 000 kronor.Kassaskåpet är tungt och det krävs flera personer för att kunna lyfta det. Subway ligger i korsningen Första Avenyen/Järnvägsgatan.Dess ägare Ihan Al Amudi fick tillsammans med personalen börja tisdagen med att ställa i ordning oredan och sopa upp det som förstörts vid inbrottet.– Vi öppnade för en månad sedan och hade precis börjat att få det att gå runt, säger Ihan Al Amudi, som har sammanlagt elva anställda.

Lokalen är larmad, men tjuvarna tycks ha vetat hur larmet skulle slås ut. På grund av detta började heller inte den kamera som är kopplad till larmet att rulla.Polisens tekniker var på plats på förmiddagen.– Vissa spår har säkrats, säger polis Andreas Cimerman, som samtidigt passade på att efterlysa vittnen till inbrottet.– Vi hoppas att det finns folk som har sett vad som hänt. Även om det hände mitt i centrum, så kan det tyvärr ha varit ganska öde här eftersom järnvägsstationen var stängd då och det inte finns så många bostäder just här.

Inbrottet skedde någon gång efter klockan 22.30 på måndagskvällen.Ihan Al Amudi bedömde vid halv elvatiden på tisdagsförmiddagen att Subway trots inbrottet skulle kunna öppna senare under dagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.