Katastrofår för Arvikafestivalen

Kultur och Nöje På måndagen ställde föreningen Galaxen, som arrangerar bland annat Arvikafestivalen, in samtliga betalningar till sina leverantörer.
Publicerad 21 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Robyn var en av artisterna på Arvikafestivalen. Foto: Scanpix
Robyn var en av artisterna på Arvikafestivalen. Foto: Scanpix

På måndagen ställde föreningen Galaxen, som arrangerar bland annat Arvikafestivalen, in samtliga betalningar till sina leverantörer. "Vi har ända fram i festivaldagarna trott på festivalen och att den ska göra ett acceptabelt resultat. Vi har dock efter de möten vi haft dagarna efter festivalen konstaterat att vi inte klarar av att genomföra betalningar till alla leverantörer. Anledningen till detta är att årets resultat belastar en redan ansträngd ekonomi", skriver Arvikafestivalen i ett pressmeddelande på onsdagen. I nuläget är det oklart hur stor förlusten kommer att bli, och festivalen meddelar att man inte kan presentera några siffror förrän först nästa vecka.Årets festival avslutades i helgen, då bland andra Kent, Babyshambles, Kent och Robyn spelade. Enligt Aftonbladet har flera svenska och utländska band redan fått besked om att de inte kan få sina gager.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.