Fridolin vill ha idéer och få igång en diskussion

Hässleholm Gustav Fridolin berättar att syftet med mötena han anordnar är att få igång en diskussion där folk får fram sina idéer och där man kan prata om lösningar.
Hässleholm • Publicerad 22 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Gustav Fridolin pratar med folk på kafé Verum.
Gustav Fridolin pratar med folk på kafé Verum.

Gustav Fridolin berättar att syftet med mötena han anordnar är att få igång en diskussion där folk får fram sina idéer och där man kan prata om lösningar.– Vi får inte stänga in politiken i ett rum, det måste vara ett gemensamt samtal, säger Bertil Torekull. Bland åhörarna fanns både hejaklack och opposition. – Det är väldigt familjärt att komma ut och prata med folk så här. Men han är lite uppe i det blå tycker jag, sådan är inte verkligheten. Jag är här för att ställa frågor om vindkraftverken, säger Harry Peterson. – Jag tycker att det är bra att han kommer ut, det känns inte lika långt till riksdagen då, säger Anders Forsare. – Jag började i Simrishamn, då var Bertil också med. Nu är det här tionde träffen, säger Gustav Fridolin. Målet är att ha någon form av möte i alla kommuner i valkretsen. Efter ett uppehåll från politiken är Gustav Fridolin tillbaka. På kafé Verum förde han en diskussion med publik och Bertil Torekull. Författaren och journalisten Bertil Torekulls roll i det hela var att ställa de tuffa frågorna. Gustav Fridolin har tröttnat på politiken som går ut på vem som har snyggast valaffisch och har de bästa "oneliners". Han vill nå ut till folk i verkligheten där politiken pågår på riktigt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.