Lagligt att spela Meduzas Hitlerlåt

Kultur och Nöje Justitiekanslern har granskat ärendet sedan mannen anmälts för hets mot folkgrupp.
Publicerad 23 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Justitiekanslern har granskat ärendet sedan mannen anmälts för hets mot folkgrupp. Enligt JK är bilägaren knappast ansvarig utgivare för den skiva som spelades. Dessutom uppfattar JK snarast låten som en drift med nazismen, uppger lokala medier.Raggarrockaren Eddie Meduza, som dog 2002, gjorde sig känd för sina provocerande låttexter om bland annat sprit och sex.  

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.