Rekord för Vittsjö camping

Hässleholm Det går bra för den anrika campingen i Vittsjö.
Hässleholm • Publicerad 23 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
JANET JOHANSSON
JANET JOHANSSON

Det går bra för den anrika campingen i Vittsjö. Campingen har drivits av Vittsjö turistförening sedan 1957 och de senaste tio åren har ordförande Göran Nilsson varit föreståndare. –Det är en rekordsommar. Vi hade många besökare förra året men i år är det ännu fler, säger Göran Nilsson.Enligt Göran har campingen hittills i år haft besök av 183 husbilar, 324 husvagnar, 21 tältgäster och 145 stuggäster. Totalt 673 bokningar. Vilket är fem procent fler än förra året vid samma tid.

– Under de senaste tio åren har antalet besökare från andra länder ökat markant. Det är först och främst tyskar och holländare som har hittat hit, berättar Göran precis när en tyskregistrerad husbil rullar fram till entrén. Göran går fram och hälsar dem välkomna och visar dom vart de ska parkera på knagglig men funktionsduglig tyska. Inne på campingen har redan ett par med två barn från Holland gjort sig hemmastadda i sin husvagn.-Det är första gången vi är i Sverige. Men vi stannar bara ett par dagar här och reser sedan vidare i landet, säger Barbra Kwikkears och tillägger att drömmen är att flytta till Sverige

Förutom utländska gäster så är Vittsjö camping populärt bland folk från Helsingborgs- och Höganästrakten. Janet Johansson från Ekeby utanför Helsingborg är en av långliggarna och är i Vittsjö för sjunde året i rad. – Här är som valium i skogen. Jag kan verkligen koppla av här. Hon berättar också att hon och hennes man Lennart gillar den familjära stämningen som det blir på en mindre camping. Men de hade önskat att det fanns lite mer aktiviteter att göra. – Jag ser fram emot den nya minigolfbanan som det är sagt att de ska göra. Dessutom vore det bra med en rejäl lekplats så att barnbarnen har något att göra, säger Lennart Johansson

Det är inte bara campingen i Vittsjö som går bra i år. På Vinslövs camping är det just nu fullbelagt förutom ett par strömlösa platser.– Det har gått bra de senaste åren, säger campingvärdinna Eva Wendel. – Vi har mycket svenskar och danskar här och övervägande barnfamiljer. Det är nog badet som ligger här intill som lockar.

Det nystartade Tostarpsgården, som ligger mellan Skyrup och Hovdala har också god beläggning. – Det har inte varit helt fullt i år, men hyfsat bra med tanke på att vi öppnade i maj förra året, berättar Rolf Strandberg. Han säger att campingen just nu har 70 procentig beläggning.

Göran Nilsson på Vittsjö camping förklarar att det bland annat är annonsering i tyska och holländska turistbroschyrer som är nyckeln till att campingen har många besökare. När han säger det rullar ytterligare en utländskregistrerad bil in på gården. Göran reser sig och ropar till tjejen som sitter i receptionen. – Nu kommer det en till! Nu får du plocka fram dina språkkunskaper!

och tjoar på sommar jobbaren som sitter i

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.