Dags att dra upp sommarens fångst

Hässleholm Att trampa runt i det vackra landskapet kring Sjöbergasjön med stengärden, kohagar och ängar känns som att stiga in i en målning av Elsa Beskow.
Hässleholm • Publicerad 25 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Sebastian Svennesson hade fiskelycka på metartävlingen igår i Sjöbergasjön. Han fick bland annat två braxar och vann knatteklassen. FOTO: LISA SUNDSTRÖM/BILDBYRÅN
Sebastian Svennesson hade fiskelycka på metartävlingen igår i Sjöbergasjön. Han fick bland annat två braxar och vann knatteklassen. FOTO: LISA SUNDSTRÖM/BILDBYRÅN

Att trampa runt i det vackra landskapet kring Sjöbergasjön med stengärden, kohagar och ängar känns som att stiga in i en målning av Elsa Beskow. Här har fiskeföreningen ordnat metartävling i över 30 år. Några av gårdagens deltagare minns dem alla.

– Här har jag tillbringat min barndoms somrar, säger tävlingsledaren Dan Åkesson, och det är alltid roligt att komma tillbaka.Metartävlingen pågick på flera olika ställen och bryggor längs sjökanten. Abborrar, mörtar och braxar nappade på kroken. Sebastian Svennesson hade stor tur, han drog upp två stora braxar och hann inte kasta i igen förrän en mört nappade tag om kroken.En del barn gick in och värmde sig i bastun, annars värmde frusna fingrar med termoskaffe.– Vi gör det här främst för barnen, säger fiskeföreningens ordförande Håkan Lundberg, det är en familjedag som blivit en uppskattad tradition sen jag var barn.Flera familjer var representerade i tre generationer, som familjen Svennesson och familjen Grekow.Olivia Karlsson fick en liten abborre på kroken, men vågade inte ta loss den, så det blev att ropa på pappa. Vid 12-tiden var det invägning. Tävlingen avgjordes i fem klasser: knatteklass, juniorer pojkar, juniorer flickor, seniorer dam och seniorer herr.

Alla knattemetare fick tröstpris och i de andra klasserna delades det ut tre pris i varje klass.Vann gjorde: Seniorer herr: Sebastian Grekow 2 350 gram; Seniorer dam: Titti Persson 950 gram; Juniorer pojkar: Kalle Ryberg 371 gram; Juniorer flickor: Felicia Svennesson 400 gram; Knatteklassen: Sebastian Svennesson, 1988 gram.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.