Bilutställning gjorde succé

Osby – Det gick bättre än jag väntat mig.
Osby • Publicerad 26 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Det kom mycket mer folk för att titta på bilarna än arrangören Morgan Svennarp väntat sig. Foto: puttesrallyfoto.se
Det kom mycket mer folk för att titta på bilarna än arrangören Morgan Svennarp väntat sig. Foto: puttesrallyfoto.se

– Det gick bättre än jag väntat mig. Publiken var förvånansvärt stor. Jättekul att så många kom och tittade, säger han.25 bilbyggare kom för att visa upp sina skapelser. Det var folk på Swansons parkering nästan hela tiden. Både par, barnfamiljer och en svensexa kom för att se vad bilbyggarna åstadkommit. Allra flest var dock de lite äldre besökarna.– Det blev en samlingspunkt. Många äldre började prata gamla minnen och stannade hela dagen.Responsen från besökarna var väldigt positiv.

– Många tackade för det trevliga evenemanget och sa att det behövdes i Osby.

– De tyckte att det var en trevlig utställning och sa att de gärna kommer tillbaka.Totalt delades tio priser ut. Best in show, samt bästa lack, togs hem av Henrik Elg från Klippan med sin Volkswagen Passat.– Han har en bil som drar mycket blickar åt sig. Den är inte alls som andra bilar, säger Morgan Svennarp.Det är inte precis första gången Henrik Elg får pris. Han har byggt bilar i omkring tio år och har över ett hundra pokaler hemma. Peoples choice, alltså publikens pris, gick däremot till Johan Strid från Billesholm och hans VW bubbla.– Han vann med ganska stor marginal.

och därmed tog hem priset Long distance, var Carl-Martin Wideskär från Torhamn utanför Karlskrona som kört femton mil.Morgan Svennarp har redan börjat planera nästa års utställning, som han tänker lägga i maj så att det inte ska krocka med semestrar eller andra utställningar.

Det enda han tyckte var tråkigt var att så få deltog från Osby, bara ett par bilar. Han tror att de blev avskräckta av den höga nivån på de andra som var med.– De här bilarna har visserligen en helt annan klass men det är inte så jag vill ha det, utan alla ska komma hit och trivas. Det sociala är väldigt viktigt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.