Ny handläggning efter överklagan

Hässleholm Food 4 You överklagade i november 2008 Patent- och registreringsverkets (PRV) beslut att avslå deras ansökan om registrering av varumärket Fisherman Seafood.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Food 4 You överklagade i november 2008 Patent- och registreringsverkets (PRV) beslut att avslå deras ansökan om registrering av varumärket Fisherman Seafood. PRV ansåg att det var förväxlingsbart med varumärket Fisherman's Choice. Food 4 You överklagade till Patentbesvärsrätten som nu upphäver det överklagade beslutet och återvisar Food 4 You's ansökan till PRV för fortsatt handläggning.

I sin överklagande anförde bland annat Food 4 You att deras märke, till skillnad från Fisherman's Choice som är ett stiliserat ordvarumärke utan detaljer, var utformat som ett emblem eller medalj och därför skiljer sig från det andra märket.

I det andra ärendet har Food 4 You invändningar mot att ett företag i Trollhättan vill registrera ett varumärke, Lantgårdens butik, som liknar deras registrerade varumärke Lantgården.

PRV konstaterar att det föreligger identitet mellan de livsmedel som de olika varumärkena representerar. Däremot anser PRV att det inte föreligger varken visuella eller associationsmässiga likheter de motstående figurerna emellan.

Vid en helhetsbedömning finner PRV därför att de två olika varumärkena inte är förväxlingsbara och följaktligen utgör Food 4 You's invändning inget hinder för registrering av varumärket Lantgårdens Butik.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.