Efterlyser rättvisa p-böter

Skåne/Kristianstad Förslaget kommer från en boende i Färlöv.
Publicerad 27 juli 2010 • Uppdaterad 24 november 2021

Förslaget kommer från en boende i Färlöv. Han anser att det är orättvist att medborgare bosatta utanför Sveriges gräns inte betalar sina parkeringsböter. Därför föreslår han att parkeringsavgifter i Sverige ska betalas av alla och inte enbart av dem som bor i Sverige. Han pekar på att i Köpenhamn drivs p-böter, som svenskar fått där, in av ett inkassoföretag i Malmö. Så det borde vara möjligt att driva in parkeringsböter av åtminstone danska medborgare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.