Sommarhandeln tar inte ledigt

Hässleholm Att böcker är populära om somrarna är inget nytt.
Hässleholm • Publicerad 27 juli 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Många shoppar i Hässleholm. Skivlagret säljer travar med cd-skivor. Foto: Lisa Sundström/bildbyrån
Många shoppar i Hässleholm. Skivlagret säljer travar med cd-skivor. Foto: Lisa Sundström/bildbyrån

Att böcker är populära om somrarna är inget nytt. Lika lite som att det är deckare som går åt.– Det är ju alltid sommarens stora. Vi säljer mycket pocketböcker för de är så lätta att ta med sig, exemplevis till stranden, säger Pia Johansson som jobbar på Bokhandeln. Hon har också märkt att det säljs många reseböcker och kartor.– Det är både turister och hässleholmare som köper. Man vill kanske vandra eller cykla i trakten eller så letar man efter svampmarker, berättar hon.En hit i sommar har varit boken 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.- Den handlar om en gubbe som inte vill vara med på firandet av sin 100-årsdag, säger Pia Johansson men erkänner att hon själv inte hunnit läsa boken.

I skivbutiken Skivlagret märker ägaren Lasse Önnerby av många danska kunder och svenskar från andra orter.– De är överlyckliga över att det finns en skivbutik, säger han och berättar att han säljer travar med cd-skivorDet fina svenska sommarvädret tycker Lasse Önnerby inte har påverkat försäljningen.– Man tröttnar väl på att ligga på stranden också.Men han har noterat att färre hässleholmare handlar hos honom än vanligt.

Hos Gamestop som säljer spel är det full rulle. Många vill gärna sitta framför datorn och tv:n, solen till trots.– Det beror nog på rean, säger säljaren Niklas Svanberg.– Men det är ingen i gallerian när det är trettio grader ute.Vad går bäst i spelväg då?– Vi säljer mycket speltid till World of Warcraft och den nya Xbox-konsolen, säger Niklas Svanberg.

På JC har sommarrean precis dragit i gång.– Då passar folk på att köpa jeans och jackor. Speciellt de lite dyrare märkena går bra, berättar Linnea Persson som jobbar i butiken.Hennes syster Matilda lägger upp för långa jeans och har att göra.– Det är mer folk än vanligt här, med tanke på det fina vädret, säger hon.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.