Maradona inte önskvärd som kapten

Sport \"Exekutivkommittén var enig när den beslutade sig för att inte förnya kontraktet med herr Diego Maradona som förbundskapten för landslaget\", skriver förbundet på sin hemsida.
Sport • Publicerad 28 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

"Exekutivkommittén var enig när den beslutade sig för att inte förnya kontraktet med herr Diego Maradona som förbundskapten för landslaget", skriver förbundet på sin hemsida. Som spelare vann Maradona VM-guld med Argentina 1986 och fyra år senare blev det VM-silver. Som tränare har han fått både ris och ros. Beröm för sitt sätt att handskas med landslagsspelarna, svidande kritik för att han emellanåt gjort minst sagt märkliga uttagningar. Han tillträdde som förbundskapten hösten 2008 och lyckades till slut krångla sitt lag till VM i Sydafrika, där Argentina var det lag som imponerade mest av alla i gruppspelet med tre raka segrar. Men i kvartsfinalen tog VM slut med buller och bång. Tyskland blev för svårt och vann med 4—0 — en förlust som tog hårt på legendaren, som ändå ville fortsätta leda Argentina med sikte på VM-slutspelet i Brasilien om fyra år. Den 11 augusti spelar Argentina träningsmatch mot Irland i Dublin. Då kommer laget åtminstone tillfälligt ledas av Sergio Batista, VM-spelare och kollega med Maradona såväl 1986 som 1990. Batista ledde Argentinas landslag till guld i fotbollsturneringen i Peking-OS 2008. Nästa år är Argentina värd för Copa America.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.