Tätkänning i H21 för Johan Modig

Sport Framtidsnamnet Viktoria Ernstsson från FK Göingarna i Glimåkra ligger efter tre etapper på 27:e plats bland äldre damjuniorer elit, i klassen D 20 E.
Sport • Publicerad 28 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Framtidsnamnet Viktoria Ernstsson från FK Göingarna i Glimåkra ligger efter tre etapper på 27:e plats bland äldre damjuniorer elit, i klassen D 20 E. Detta efter en 30:e plats på tisdagen.Johan Modig, Pan-Kristianstad, har fortfarande god tätkänning i klass H 21 Lång bana. Trea totalt efter en ny andraplats på gårdagens etapp. Blir intressant vid fredagens final!Musikläraren Connie Roslund från Hässleholms OK i klass H 60 Motion vann första etappen i Närke, kom in som nr 13 på den andra och som fjärde man på den tredje - och ligger nu femma sammanlagt inför fjärde etappen på torsdag.Agneta Erfors från Hässleholm och OK Torfinn i Bjärnum, sprang hem första dagens eatpp i klass D 50 Kort bana. Sedan blev det nummer elva och tio - och det räcker till fjärdeplatsen totalt efter tre av fem dagar.I D 40 ligger tidigare VM-stjärnan Anette Nilsson fyra. Detta efter fina etapplaceringar.Anette, från Klippan från början, gläds dock allra mest över att barn och syskonbarn, Sara och Lukas, nu ligger tvåa respektive trea i de yngsta klasserna, H 10 och D 10.

Dessa barns glada och spänstiga farmor, veteranen Kerstin Granstedt, Pan-Kristianstad, har nu tagit tre raka etappvinster. Hon leder i sammandraget med 13,5 minuter. Tala om storfavorit i D 75-klassen på fredag förmiddag!Marianne Ericsson från Tockarps IK ligger fortfarande på topp i klass D 80.Däremot har Lisa Hedström från Pan-Kristianstad tvingats bryta, i samma klass.I elitklasserna blev det mycket Schweiz. Simone Niggli vann damsprinten medan det blev trippelt Schweiz på herrsidan.Peter Öberg har valt att kliva av O-Ringen efter tre etapper för att inte riskera skador inför VM. Ledningen tas därför över av Skogsmårdarnas David Andersson.I dag, onsdag, blir det inga tävlingar. I stället är onsdagen en vilodag - eller rättare sagt en aktivitetsdag.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.