Femte SM-guldet till Hansson

Sport – Och av dem har jag vunnit tre, säger Torsten.
Sport • Publicerad 29 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

– Och av dem har jag vunnit tre, säger Torsten.Finalen blev, precis som förra året, en hård match mellan Torsten och Helsingborgs Mats Lilja. Och precis som förra året drog Torsten det längsta strået.– Det brukar bli jämnt oavsett vem som vinner. Jag mötte honom första gången när vi var 13, sedan har det slumpat sig så att båda har lyckats ta sig till några finaler.– Det finns inga hemligheter, speltekniken och speltaktiken är kända sedan länge.Matchen böljade fram och tillbaka. Torsten fick ett övertag i första set och vann det. I andra låg han hela tiden under, och trots att han krånglade sig till ett tie break blev det förlust. Halvvägs in i avgörande set fick han på nytt ett övertag och lyckades förvalta det i seger.Matchen slutade 6-3, 6-7, 6-3, och finalens mittenset var det enda som Torsten tappade under hela turneringen.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.