Fullt tillåtet att ha privat brygga

Osby Många förbipasserande tycker att det är fel att bryggan är märkt med ordet Privat och att de fått besked om att de inte får bada där.
Osby • Publicerad 29 juli 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Bryggan med texten Privat retar upp många som vill bada vid Filosofen. Foto: Arkiv
Bryggan med texten Privat retar upp många som vill bada vid Filosofen. Foto: Arkiv

Många förbipasserande tycker att det är fel att bryggan är märkt med ordet Privat och att de fått besked om att de inte får bada där. Fastighetsägaren får dock rätt i det här fallet.– Det är en privat brygga och det får man respektera. Samma regler gäller för all privat egendom. Man får inte gå in på varandras trädgårdar till exempel, säger Mats Jansson.

Att bryggan bara är till för parhusen vid sjön var en del av uppgörelsen när kommunen sålde marken, berättar han.– Det jag sa för två år sedan gäller fortfarande, det vill säga att jag inte kan se att bryggan utgör någon inskränkning i allmänhetens rätt att utnyttja området. Om det inte funnits någon brygga där alls hade man fått acceptera det.Han hänvisar i stället till den brygga som kommunen anlagt vid Prästgården, där majbålet brukar vara.– Den är allmän och där kan vem som helst sätta sig.Han känner till att det finns Osbybor som retar sig på att de inte har tillträde till bryggan.– De får i så fall vända sig till politikerna om de vill ha en allmän brygga där.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.