Öresund firas med ny kulturfestival

Kultur och Nöje Festivalen vill framhäva klassisk musik och samtidskonst från båda sidor av sundet.
Publicerad 29 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Festivalen vill framhäva klassisk musik och samtidskonst från båda sidor av sundet.- Innan bron byggdes var kulturutbytet mellan Skåne och Danmark väldigt begränsat. I dag är det mer av en självklarhet, säger Martin Martinsson, vd för Musik i Syd och initiativtagare till festivalen. Bland annat kommer festivalen bjuda på konstutställningar av David Lynch, Bob Dylan, Alice Neel och Michael Auder och konserter med DR Symfoniorkester och Malmö Symfoniorkester. Festivalen pågår 6-31 oktober i Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.