Annons

Sida vid sida mot rasism

Hässleholm Ett hundratal personer i olika åldrar samlades på Stortorget mitt i Hässleholm klockan 18 på torsdagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 8 oktober 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Många lyssnade till de tre talarna Jonathan R Jönsson
Många lyssnade till de tre talarna Jonathan R Jönsson

Ett hundratal personer i olika åldrar samlades på Stortorget mitt i Hässleholm klockan 18 på torsdagskvällen.– Jag är här för att visa att 95 procent av Sveriges befolkning inte är främlingsfientliga, säger Anna Antonsson från Stoby .

Hon liksom alla de andra har kallats till manifestationen genom facebookgruppen "Hässleholm mot rasism" som Sophie Birkén bildade så sent som i måndags.– Jag trodde att kampen mot rasism och för solidaritet var förlegad. Men där hade jag fel, säger Sophie och syftar på SD:s framgångar i valet. Hon kan tänka sig att följa upp torsdagens manifestation.–Hur vet jag inte ännu. Kanske en musikgala. Blir det något mer lägger vi ut det på facebook, säger Sophie.Även Kristina Runklint, känd från både Hässleholms teaterliv och Socialistiska partiet talade liksom Jonathan R Jönsson.

Jonathan är moderat och fullmäktiges yngste ledamot. Under manifestationen var partipolitiken lagd åt sidan för något större och viktigare.– Varje människa är en möjlighet, sade Runklint.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons