Annons

Skånska Socialdemokrater välkomnar debatt

Nyheter Socialdemokraterna i Skåne välkomnar debatten.
Publicerad 11 november 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Socialdemokraterna i Skåne välkomnar debatten. – Jag tycker det är bra att vi har en eftervalsdiskussion, vi måste fundera på hur människor uppfattar Socialdemokraterna, säger regionrådet Rikard Larsson (S).Kritiken mot partiledningen har framförts av bland andra SSUs ordförande Jytte Guteland. Hon menar att många inom partiet har suttit för länge och att det nu är dags för en förnyelse. Rikard Larsson anser att det är för tidigt att prata om vem som ska sitta kvar och vem som måste gå. – Alla måste fundera, även jag måste vara självkritisk.

Ligger det något i kritiken som har framkommit?– Ja men man måste ta det i rätt ordning, analysen kommer först. Alla är överens om att vi inte gjorde så bra i valet, men varför är vi inte överens om.

Annons

Enligt Mona Sahlin har det varit fel på politiken. Delar du den uppfattningen?– Naturligtvis är det en del i det hela. Det fanns en del felgrepp och en del förslag vi inte gjorde bra.

Vilka?– Det vill jag vänta med att uttala mig om.

Vad de interna diskussionerna kommer att få för betydelse för Socialdemokraterna i Skåne vet han inte. I Skåne kommer man fortsätta vara ett parti som går i riktning mot större välfärd och bättre offentlig sjukvård, menar han.

Vissa kritiker menar att Socialdemokraterna blivit ett "bidragsparti", vad anser du om det?– Det är en förenklad bild och har en negativ klang. Vi vill bedriva en politik som innebär trygghet för alla, även för de som är arbetslösa och sjukskrivna.

Helene Fritzon, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, är också positiv till debatten.– På så sätt kan man inte fortsätta med alla spekulationer. Socialdemokraterna i Skåne har velat ha en extrakongress, nu blir den av och där är det tre saker vi vill titta på – politiken, organisationen och laguppställningen. När vi har analysen kan vi diskutera om laguppställningen ska vara kvar.

Har du förtroende för Mona Sahlin?– Jag har förtroende för alla partivänner och vill inte diskutera några namn. Även jag ingår i UV (partiets verkställande utskott) som ska ställa sina stolar till förfogande. Partistyrelsen kommer att ha en extrakongress i vår. På den kommer ett antal skånska socialdemokrater finnas representerade.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons