Annons

Osbynostalgi lagom till julhelgen

Osby Vad är Osby då känt för?
Osby • Publicerad 26 november 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Tord Jöran Hallberg är stolt över sin senaste bok Osby i bilder. Foto: Helén Fingalsson
Tord Jöran Hallberg är stolt över sin senaste bok Osby i bilder. Foto: Helén Fingalsson

Vad är Osby då känt för? Jo, till exempel Brio och Osbypannan, för att inte tala om välkända profiler som Lasse Holmqvist, Carin Mannheimer och Fader Gunnar.

Boken har titeln Osby i bilder och klockan 14.30 på söndag blir det releaseparty i Osby bokhandel. På plats i bokhandeln kommer en lång rad representanter för de olika kapitlen i boken att vara. Kommunalråden Anders Pettersson och Erland Nilsson samt Dag Ivarsson som representerar Brio kommer. På plats kommer även Osbys socialchef Thomas Rosendal att vara. Han är representant för sin pappa Fader Gunnar. Sixten Svensson får representera tv-kändisar.Dessutom kommer en av astmamedicinen Bricanyls uppfinnare Leif- Å Svensson, Barbro Darlin och Jan Peper som är representerar Osbypannan samt prästen Staffan Ljungman.

–De som läst Osby i bilder har sett glada ut, säger Tord Jöran Hallberg. Så det här går nog vägen.Tord Jörans egen favorithistoria i boken är Lasse Holmqvists berättelse om filmningen av gubben Blixt i det tidiga tv-programmet På luffen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons