GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misshandlad fick bestående men

Hässleholm Enligt åtalet hotade Vittsjöborna, som är 18 och 19 år gamla, offret med knivar som de bland annat tryckte mot hans hals.
Hässleholm • Publicerad 13 december 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt åtalet hotade Vittsjöborna, som är 18 och 19 år gamla, offret med knivar som de bland annat tryckte mot hans hals. Den hotade är äldre än de båda åtalade.Kort därefter ska 19-åringen ha misshandlat offret på Verumsvägen genom att slå honom upprepade gånger med knytnävarna i ansiktet. Därefter anslöt 18-åringen och tillsammans fortsatte de slå och sparka på mannen, både mot huvudet och kroppen. Under delar av misshandeln ska mannen ha legat på marken.

Offret fick förutom blåmärken och sårskador även en blödning i hjärnan. Misshandeln betecknas som grov eftersom männen "visat synnerligen hänsynslöshet" samt orsakat bestående skada. Våldet mannen utsattes för var livsfarligt, menar åklagaren.19-åringen erkänner misshandel, medan 18-åringen förnekar brott. Vid rättegången, som inom kort hålls vid Hässleholms tingsrätt, kommer ett flertal vittnen att höras.

18-åringen åtalas också för att ha misshandlat ytterligare en person i Vittsjö. Natten till den 8 augusti ska mannen, enligt åtalet, gett sig på en person på Hässleholmsvägen som han flera gånger slog i ansiktet samt hotade med kniv. Brottet upprepades en stund senare på Markarydsvägen då 18-åringen även hotade att döda offretÄven det brottet förnekas. Offret vill ha 5 300 kronor i skadestånd.

De båda åtalade häktades den 6 november och sitter alltjämt frihetsberövade i väntan på rättegång.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.