Annons

Inomhussnö planeras

Hässleholm Nästa år börjar bygget av en vinterarena inomhus på det gamla regementsområdet i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 16 december 2010 • Uppdaterad 15 december 2021

Nästa år börjar bygget av en vinterarena inomhus på det gamla regementsområdet i Hässleholm.Bakom projektet står familjen Öhman som driver hotell Stadt i Hässleholm. Vinterarenan eller snarare Winterarenan som initiativtagarna har valt att kalla den, blir en multisnöarena med 1,5 km skidspår, en liten slalombacke, pulkabacke och freeride-möjligheter för snowboardåkare. Förutom en betydligt mindre hall i Finland saknar Winterarenan motsvarigheter i världen. Konstruktionen blir klimatneutral genom att kylanläggningen drivs med fjärrvärme eller spillvärme från närliggande industrier. Investeringen beräknas bli 110 miljoner kronor när alla detaljer är klara. – Idén föddes när jag själv skulle åka Vasaloppet. Jag ville sätta igång och träna men det fanns ingen snö här. Jag åkte upp och testade skidtunneln i Torsby och tänkte att det här är vad vi behöver, Fredric Öhman, delägare och initiativtagare till Winterarenan

Byggplanerna för Winterarenan offentliggörs i samband med det strategiska arbetet för förbättrad produkt- och destinationsutveckling som Tourism in Skåne nyligen startat.– Det är viktigt att skapa reseanledningar året runt för att utveckla besöksnäringen. I Nordöstra Skåne får vi nu två unika attraktioner i Winterarenan och Kristianstads Vattenrike. Avgörande för framgång i vår bransch är samarbete med allt från finansiering till bokning, transport, logi och upplevelser, säger Fredric Öhman.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons