Annons

Sista striden är här

ledare En sak kan konstateras, självförtroende saknar han inte, som för egen del inte drar slutsatsen, att någon annan person är mer lämpad att leda Vänsterpartiet än han själv.
Publicerad 20 december 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

En sak kan konstateras, självförtroende saknar han inte, som för egen del inte drar slutsatsen, att någon annan person är mer lämpad att leda Vänsterpartiet än han själv. Självförtroende saknar däremot Socialdemokratin förklarade Lars Ohly i går i ett generalangrepp på S. Det forna allianspartiet sågar han jäms med fotknölarna, som han anklagar för att både sakna självförtroende och för att alltför mycket ha velat anpassa sig till alliansregeringen. Lars Ohlys lösning på oppositionspartiernas problem är att bli ännu mer vänsterinriktat och samhällsförändrande.

Den svenska väljarkåren röstade borgerligt i årets riksdagsval och passade samtidigt på att lyfta in Sverigedemokraterna med sin rätt inskränkta nationalism i riksdagen. Eftersom det är bland dessa väljargrupper som den rödgröna oppositionen måste vinna väljare till valet 2014, är det minst sagt grumliga tankar som Lars Ohly har om hur oppositionen skall återfå regeringsmakten. Varför skall de lockas av ännu mer av vänsterinriktad politik när det var detta som väljarna förkastade i höstens riksdagsval. Lars Ohlys angrepp på Socialdemokraterna har troligen en helt annan måltavla än den han adresserar. Förnyarna manövrerades ut ur Vänsterpartiet när Lars Ohly blev partiledare. Nu har dessa en vinnande frontfigur i populäre Jonas Sjöstedt som är till höger om Ohly. Det framgångsrika V-kommunalrådet Stig Henriksson har öppet sagt åt vänsterledaren att avgå. Lars Ohlys sista strid handlar i grunden om att försöka styra det egna partiets framtida vägval.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons