Annons

Kung Håkan regerar ännu

Sport Håkan Gunnarsson, som kör för Härlövs IF, dominerade skånsk skidsport stort förra säsongen med bland annat fyra DM-vinster.
Sport • Publicerad 10 januari 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Anna Hellner tog hem damklassen i Tormestorpsloppet. Foto: Stefan Sandström
Anna Hellner tog hem damklassen i Tormestorpsloppet. Foto: Stefan Sandström

Håkan Gunnarsson, som kör för Härlövs IF, dominerade skånsk skidsport stort förra säsongen med bland annat fyra DM-vinster. I år ser det dock ut som han får bättre konkurrens.

I den skånska skidpremiären ledde Rickard Bergengren från Björnstorp med två sekunder när hälften av det 16 kilometer långa loppet körts. Men i mål var ordningen återställd då kung Håkan distanserat sin motståndare med nästan en minut.– Det var jobbiga förhållanden i dag med isiga spår, säger Gunnarsson som inte tyckte det var så kul med helgens blidväder.– Man fick trampa på rätt så bra för att få ned skidorna i backarna.Trea i herrklassen blev Ronny Bengtsson från arrangerande Tormestorps IF.

Annons

På damsidan blev det en överlägsen seger för Anna Hellner, som tävlar för Björnstorp men bor och jobbar i Lund. – Det var tolv tunga kilometer, säger Anna som var hela åtta minuter före tvåan Maria Trulsson från Härlöv.– Hade skapligt glid, men allt efterhand slets fästvallan av vilket gjorde att det blev jobbigt i backarna.Bengt Ohlsson från Osbyklubben Gynge vann herrar 60 en minut före klubbkompisen Stellan Christiansson. 63-årige Bengt kommer i år köra sitt 30:e Vasalopp.– Känner mig bra grundtränad så jag ser fram emot starten i Berga by första söndagen i mars.– Är inte direkt någon sprinter så jag gillar långa distanser.

Lars Lindborg från arrangerande Tormestorps IF beklagade omslaget i vädret från gnistrande vinter till regn och flera plusgrader.– Det kom närmare hundra skidlöpare till start. Bara synd att det skulle bli blidväder då vi har haft minusgrader varje helg sedan slutet av november. – Vi beslutade att dra om spåren på morgonen vilket gjorde att det blev någorlunda bra.Förutom Bengt Ohlssons seger i H60 blev det en hel del andra lokala vinnare i Tormestorpsloppet. Arrangörsklubben Tormestorp vann sju klasser genom Emmy Helmersson (D12, Nellie Jakobsson (D14, Miranda Reimer (D16), Ludvig Hallabro (H11), Joel Einarsson (H16), Andreas Westlund (H19-29) samt Anders Persson (H50). I klassen H55 segrade Göingarnas Thomas Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons