Annons

”Idrottsparken blir ett jättelyft”

Sport Ola Gunnarsson, Hässleholms IF:Vad säger du om satsningen på Hässleholms idrottspark?
Sport • Publicerad 21 januari 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Ola Gunnarsson
Ola Gunnarsson

Ola Gunnarsson, Hässleholms IF:Vad säger du om satsningen på Hässleholms idrottspark?– Jag tycker det är jäkligt roligt. Det kan bara bli bra, jag ser bara fördelar med det här. Titta på Kristianstad, vilket lyft nya arenan har blivit där. Det är definitivt på tiden att vi byter ut gamla "öststats-Österås". Som det är nu är det rent ut sagt pinsamt. Bjärnum, Glimåkra och Treby har konstgräs, men här i Hässleholm tränar vi fortfarande på grus. Och vi i HIF håller till på C-planen med slitna, gamla omklädningsrum. Så det blir ett jättelyft med den nya arenan. Sen är det väl tveksamt om jag själv spelar 2014.Hur ska Hässleholm få ett lag av samma klas som den nya idrottsparken?– Den här satsningen känns som ett steg på vägen. Med bättre träningsmöjligheter och en ny arena blir det lättare att locka hit spelare och intresset ökar. Så Hässleholms idrottspark kan säkert hjälpa Hässleholm att få upp ett lag högre upp.Ser du något negativt med satsningen?– Nja, det skulle väl vara om klubbarna som är inblandade (IFK, HIF, Vittsjö och FC Hessleholm) av någon anledning inte kan samarbeta. Men jag hoppas verkligen att klubbarna kan arbeta ihop kring det här och se till så att det gynnar alla. Det får inte bli att man motarbetar varandra, det gäller att jobba tillsammans. Då blir det här riktigt bra.

Linda Arvidsson, FC Hessleholm.Vad säger du om satsningen på Hässleholms idrottspark?– Toppen. Riktigt bra. Det är på tiden. Det kan inte vara meningen att lag i Hässleholm ska behöva åka ut till byarna runt-omkring för att kunna träna på konstgräs. Så det här är sjukt kul.Ser du något negativt med satsningen?– Nej. Det skulle väl vara att det säkert kan kännas tomt på en läktare med plats för 6 000 åskådare. Men jag ser absolut den nya anläggningen som ett stort plus, den kommer att göra fotbollen ännu större i Hässleholm.Hur påverkar den möjligheterna för lagen att avancera i seriesystemet?– Konstgräset spelar säkert stor roll när det gäller att locka hit spelare. Grusplanen skrämmer nog iväg många. Spelar du själv i FC Hessleholm 2014?– Det hoppas jag. Annars kommer jag garanterat ändå att vara mycket på den nya anläggningen, som tränare eller som åskådare.

Annons

Filip Thurn, IFK Hässleholm. Vad säger du om satsningen på Hässleholms idrottspark? – Synd att man inte är sex-sju år och får de här träningsmöjligheterna när man börjar spela fotboll. Jag som fotbollsintresserad är enbart positiv till det här, det kommer att ge fotbollsintresset ett uppsving. Österås skulle ju ändå behöva en rejäl renovering och då är det lika bra att bygga nytt. Ser du något negativt med satsningen? – Nej, jag gör inte det, men många som inte är fotbollsintresserade kanske ifrågasätter den. Man fyller inte en arena för 6 000 personer hur som helst. Det gäller nog att ha tålamod. Bara för att man sätter spaden i marken blir inte alla spelare plötsligt bättre över en natt. Men på sikt blir det ett lyft och jag tror vi kommer att få lag högre upp i seriesystemet. Ungdomarna blir bättre med de här träningsmöjligheterna och konkurrensen ökar. Och det gör att man kan bygga lagen på duktiga, egna produkter. – Som jag förstår det ska bara IFK spela på huvudarenan och de kommer att behålla grusplanen, så att HIF kan spela sina matcher där. Nä, jag skojar bara, vi vill så klart att båda klubbarna ska vara så högt upp som möjligt. 2014 är du 25 år och står på toppen av din karriär...? – (skratt) Vi får väl se.

Charlotte Bergstrand, Vittsjö GIK: Vad säger du om satsningen på Hässleholms idrottspark? – Det låter helt fantastiskt. Superkul. Det låter jättebra med en innehall på försäsongen när det är så här kallt som det har varit. Ser du något negativt med satsningen? – Nej, jag tycker alltid det är positivt när man satsar på idrotten. Det är jättekul. Ni är ju kommunens bästa lag med möjligheter att gå upp i allsvenskan; kan du tänka dig att ni spelar era hemmamatcher på den nya arenan i Hässleholm istället för i Vittsjö? – Än så länge trivs vi bra i Vittsjö. Men absolut, det hade varit kul att spela på en stor arena, så det skulle jag kunna tänka mig. Det är klart att det hade varit tråkigt att lämna Vittsjö, där har ju klubben rötterna. Men byggs det en ny, fin arena är jag inte främmande för att spela där. Och jag kan ju ha förståelse för att det kan bli svårt att bygga en ny arena i Vittsjö.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons