I måndags kväll var det öppet hus på närradiostudion i Hässleholms Kulturhus för att locka fler föreningar att börja sända närradio. De tre som visade upp verksamheten var från vänster Per Persson

Eldsjälar sökes till närradion

Närradion i Hässleholm finns. Men alltför få utnyttjar möjligheten att använda den. Det anser Matz Peterson och visar upp närradions tablå för en vecka.

Och man kan allt hålla med. Det ekar tomt på stora ställen.
Han anser att föreningslivet har svårt att överleva. Med denna offentliga kvällsvisning hoppas Matz Peterson att fler nappar:
– Om ett par föreningar nappar vore det perfekt.
Själv är han med i Pingstkyrkan och sänder program med deras innehåll några gånger i veckan.

Rummet längst in är befolkat av tre personer som sänder liveradio. Sändningens ljudliga resultat spelas upp i rummet bredvid. I ett sällskapsrum finns det besökare som trängs och samtalar.
– Det är inte tokigt, betonar Matz Peterson angående besöksantalet.
Han kan beskrivas som en eldsjäl inom närradion. Han har sänt ända sedan början av 1980-talet. Nu efterlyser han flera.

Bredvid honom står två countrymusiker. Det enda de saknar är en hatt på sina huvuden, annars är de redo att rocka loss.
– Vissa stänger av tv: n när vi spelar på fredagar, säger Johnny Englund. Tillsammans med bland annat sin bandkompis Per Persson brukar han spela countrymusik i närradion i Hässleholm.
– Vi hoppas detta ska bli en rivstart. Alla känner inte till att möjligheten att sända finns så vi måste bjuda in dem. Vi vet inte hur vi ska nå dem annars.

Dagens fråga

Brukar du fika varje dag?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×