Annons

När småpartierna träter härskar Moderaterna

Opinion Moderaterna kunde luta sig tillbaka mumsandes tacomiddag och se när de andra kivas.
Opinion • Publicerad 26 februari 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Moderaterna kunde luta sig tillbaka mumsandes tacomiddag och se när de andra kivas. Varför glädjas när vännerna surar på varandra undrar ni då? Jo det är så enkelt som att när de tre små är splittrade kan Moderaterna härska. Och så kommer ingen ihåg att det är just Moderaterna som varit mest negativa till att sänka pensionärernas skatter. Bakgrunden till det hela står att finna i att Göran Hägglund (KD) vill sänka skatten mer för pensionärer än löntagare nästa år medan Maud Olofsson (C) och Jan Björklund (FP) inte vill göra det. De båda kan tänka sig att sänka skatten för pensionärerna men prioriterar andra sänkningar först och anser inte att sänkningen ska vara högre för pensionärer. I Olofssons fall bland annat motiverat med att tillväxten ökar pensionsutbetalningarna. Hägglund angrepp i sitt veckobrev Olofsson och anklagade henne indirekt för att svika sina löften.

Hägglund bör sansa sig och inse att bara Moderaterna tjänar på att småpartierna gnabbas. Istället för att träta sinsemellan borde Hägglund, Olofsson och Björklund sätta sig ned och enas om ett skattepaket (som rör löntagare, pensionärer och företag).Först då kan trion sätta hårt mot hårt mot Moderaternas prioriteringsordning för skatterna som varken är pensionärs- eller företagsvänlig.Johan Hammarqvist

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons