Ekstrands & Son inviger ny utställning

Osby – Årets resultat kanske inte ökar lika kraftigt som förra men det lutar åt 10-15 procents ökning i alla fall, säger Bo Ekstrand.
Osby • Publicerad 1 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

– Årets resultat kanske inte ökar lika kraftigt som förra men det lutar åt 10-15 procents ökning i alla fall, säger Bo Ekstrand.Ekstrands har 20 försäljningsställen och nio utställningar i Sverige. Nästa vecka öppnar den tionde helt egna utställningen i Karlstad i en lokal på över 300 kvadratmeter. – Det är viktigt att man syns. Kunderna måste kunna se och ta på produkten, säger Bo Ekstrand.

Det är inte bara en ny utställning som visar att företaget går bra. 2009 hade bolagets koncern 28 anställda. 2010 ökades det till 48.De senaste åren har Ekstrands omsättning legat mellan 60 och 70 miljoner kronor. Men 2010 ökade det till 106 miljoner.– Vi ökade med 38 procent i en lågkonjunktur och det måste väl anses som bra. Sedan dess har vi ökat ytterligare, säger Bo Ekstrand.2010 visar resultatet på 6,3 miljoner kronor i koncernen och något mer i bolaget separat.Januari och februari säger han är de svåraste månaderoch vikande siffror gör honom nervös. – Men nu visar siffrorna att det blir lite bättre än i fjol, säger Bo Ekstrand.

Familjen Ekstrand är i dag ägare till sex företag och delägare i ett polskt bolag, Polskone med 900 anställda, som de tidigare helägt. – Att vi har haft företag utomlands är en stor del i att vi tjänat pengar. Vi startade det 1990 men har nu överlåtet den största delen av ägandet tillbaka till företaget, säger Bo Ekstrand.Detta menar han är en förklaring till att Ekstrands har så hög likviditet och soliditet. Likviditeten avgör företagets kortsiktiga betalningsförmåga och soliditeten visar hur stor andel av tillgångarna som är finansierade med eget kapital.-Man får göra det bästa av situationen och målsättningen är att skapa jobb. Nu kör vi så dammet ryker, säger Bo Ekstrand.Är nu laddade inför årets Outlet?– Nej inte ännu men det ska vi bli, säger Bo Ekstrand.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.