Hotade skjuta arbetsförmedlare

Hässleholm Det var i februari förra året som Tyringebon deltog i ett projekt i arbetsförmedlings regi.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i februari förra året som Tyringebon deltog i ett projekt i arbetsförmedlings regi.På grund av alkoholmissbruk misskötte han sig dock och stängdes av och det gjorde att han även miste sin ekonomiska ersättning.

Flera månader senare, i maj 2010, rann humöret över hos Tyringebon som då var i krokarna nära arbetsförmedlingen. Han gick in och sade att "han skulle skjuta knäskålarna" av arbetsförmedlaren. Hotet framfördes till annan personal på kontoret.

Hotet mot arbetsförmedlaren togs på allvar, bland annat eftersom de anställda visste att Tyringebon tidigare dömts för allvarlig brottslighet. Den hotade flyttades från Hässleholmskontoret och även vissa andra säkerhetsåtgärder vidtogs.Nästa dag återkom Tyringebon och framförde liknande hot och hatet hos mannen höll av allt att döma i sig. Händelsen upprepades på nytt i november.Vid rättegången sade Tyringebon att han varken kunde förneka eller erkänna brott eftersom han inte mindes. Han sade dock att det var fullt möjligt att han uttalat hoten eftersom han kände sig illa behandlad av arbetsförmedlaren. Tyringebon berättade också att han vid varit inne i ett djupt alkoholmissbruk.

Mannen åtalades även för att ha ofredat en annan arbetsförmedlare.Den händelsen utspelade sig vid Resecentrum den 9 november förra året. Arbetsförmedlaren skulle då hämta sin cykel efter arbetsdagen slut och stod böjd över den när han kände någon knuffa honom kraftigt bakifrån med båda händer. Samtidigt kände han en kraftig alkoholdoft.Arbetsförmedlaren lyckades dock ta stöd mot cykeln och undvek att falla och när han vände sig om såg han Tyringebon lämna platsen. Någon annan fanns inte i närheten.

Tyringebon döms till skyddstillsyn för misshandel och ofredande och ska även genomgå behandling för sitt alkoholmissbruk.Den hotade arbetsförmedlaren får 5 000 kronor i skadestånd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.