Artikeln saknar rubrik

Broby Nittonåring döms för slagöstra göinge.
Publicerad 2 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Nittonåring döms för slagöstra göinge. En nittonårig Östra Göingebo utdelade knytnävsslag mot en man från Ljungby på dansstället Granada i Lönsboda i november förra året. Nu döms han för misshandel. På grund av hans låga ålder döms han inte till fängelse utan får en villkorlig dom och ska betala ett skadestånd på 8 856 kronor till målsägande. Nittonåringen har aldrig tidigare blivit straffad. Råder att polisanmäla östra göinge. Nu svarar en dagverksamhet på ett brev som inkom för några veckor sedan. Brevskrivaren har en son som slutat gå till dagverksamheten på grund av hans psykiska tillstånd. Brevskrivaren uppger att hon debiterats för att sonen har ätit lunch på nämnda verksamhet trots att han inte ätit där på ett halvår. Dagverksamheten svarar dock med att de inte har debiterat personen i fråga. Eftersom sonen inte upplever situationen med andra brukare och med personalen på centret som bra har de nu bokat in ett möte för att prata igenom läget och vad som kan göras. Kvinnan berättade också i brevet att hennes son har blivit mobbad och bestulen på mat och mobil på dagcentret. Dagverksamheten råder därför kvinnan och sonen att polisanmäla de trakasserier han har blivit utsatt för. Mänskliga faktorn spelade inöstra göinge. En person med Hepatit C förflyttades från ett behandlingshem och till ett äldreboende i Östra Göinge utan att personalen i Östra Göinge informerades om blodsmittan. Nu skriver behandlingshemmet att det var den mänskliga faktorn som spelade in i det här läget, informationen om smittan glömdes bort. Behandlingshemmet menar också att det ligger på patientens ansvar att berätta om smittan. Botaniker söker bidragbroby. Lunds botaniska förening ansöker om ekonomiskt stöd av Östra Göinge för sin verksamhet 2011. Föreningen har det tufft ekonomiskt och skriver att de aldrig hade kunnat överleva om det inte var för de många bidrag som kommer in från kommuner och intressenter. Lunds botaniska förening sysslar med att kartlägga flora och miljö i Skåne och skriver att de utan tvekan är "en av de största verksamheter som genomförts för att kartlägga vårt landskaps natur och miljö". Avsäger sig uppdragbroby. Socialdemokraten Britten Johannesson som suttit som ersättare i kommunfullmäktige, ersättare i beredningen för tillväxt och samhällsbyggnad och som ersättare i IFAB, avsäger sig nu sina uppdrag. Det sker med omedelbar verkan på grund av privata skäl. Vill skydda unikt områdeHjärsås. Skogsstyrelsen har pekat ut ett område som de anser är en "värdekärna för biologisk mångfald och aktuell naturtyp är naturskogsartad blandsumpskog". Därför vill de teckna ett naturvårdsavtal på fastigheten i Hjärsås. Nu går ärendet ut på samråd så att berörda kan titta på området det gäller och yttra sig.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.