Två snabba mål avgjorde för Växjö

Sport Första periodens enda mål gjordes av hemmalagets Dustin Johner efter 19.
Sport • Publicerad 2 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Första periodens enda mål gjordes av hemmalagets Dustin Johner efter 19.05. Han sköt ett skott mellan benen på Joel Gistedt som vikarierade för Jonas Fransson i Röglemålet.Rögles farligaste chans kom efter drygt 16 minuter genom Patrik Bergström som kom helt fri men stoppades ojust bakifrån av en hemmaspelare som åkte ut.

Andra perioden såg ut att sluta mållös. När 21 sekunder återstod fick Växjö ett psykologiskt mål. Det var Joakim Hilding som efter en teckning fick till ett praktskott förbi Joel Gistedt. I den tredje periodens inledning fick Rögle en jättechans att spräcka målnollan. Man fick spela powerplay fem mot tre i 25 sekunder. Detta utnyttjade Henrik Björklund som med ett mäktigt skott reducerade efter 2,47. Glädjen varade inte så länge utan Växjö kunde strax efter avgöra matchen med två snabba mål inom 57 sekunder. Björklund gjorde ytterligare ett mål i powerplay innan Växjö fastställde slutresultatet 5-2.– Nu ska vi förbereda oss inför kvalserien och hoppas att få tillbaka de flesta av våra åtta skadade spelare till starten. Tyvärr dröjer det länge innan ChristofferLiljewall som vann vår poängliga trots att han missade de nio senaste matcherna är tillbaka säger Kenny Jönsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.