Rätten trodde inte på festförklaring

Hässleholm Vinslövsborna döms för att ha stulit närmare 1 100 liter bensin från Din-X bensinstation i Bromölla.
Hässleholm • Publicerad 3 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Vinslövsborna döms för att ha stulit närmare 1 100 liter bensin från Din-X bensinstation i Bromölla.Männen bröt upp en bensinpump och kopplade sedan in en egen styrenhet. Den stulna bensinen var värd drygt 13 000 kronor.

Den ene av männen, en 25-åring, döms även för flera andra brott, bland annat olovlig försäljning samt olovligt innehav av alkoholdrycker. Polisen beslagtog 253 liter cider, 134 liter starköl samt 18,6 liter starksprit hemma hos Vinslövsbon.Den åtalade påstod att han köpt alkoholen i Tyskland för att ordna en överraskningsfest för sin mamma. Men eftersom han varken kunde erinra sig om mamman fyllde jämt eller om festen skulle hållas i en hyrd lokal fann tingsrätten att 25-åringens förklaring var en ren efterhandskonstruktion. Vinslövsbon döms även för narkotikabrott samt dopningsbrott.

Straffet blev skyddstillsyn samt missbruksbehandling. Rätten övervägde fängelse, men ansåg att 25-åringen verkar ha fått bättre ordning på sitt liv nu än tidigare och att ett fängelsestraff skulle kunna äventyra det.Den andre åtalade, en 19-åring, dömdes till villkorlig dom samt 2 000 kronor i dagsböter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.