Tåg körde mot rött

Nyheter Alla tåg på väg mot Lund blev på torsdagsmorgonen mellan tio och femton minuter försenade.
Publicerad 3 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Alla tåg på väg mot Lund blev på torsdagsmorgonen mellan tio och femton minuter försenade. Orsaken var att ett tåg på väg mot Höör stod stilla på spåret vid Lund. - Tåget kördes mot rött och föraren måste då bytas ut. Tåget stod därför stilla och blockerade ett spår, säger Ulrika Mebius på Skånetrafiken. Vid 09.20-tiden hade tåget flyttats och tågtrafiken började vid 10.20-tiden åter flyta på enligt tidtabellen. - Det är fortfarande några enstaka tåg som är försenade, men de flesta går i tid, säger Mebius.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.