Förlust i kvalpremiären för Glimma

Sport Glimma hängde med i matchen mot Sölvesborg fram tills det återstod åtta minuter av matchen.
Sport • Publicerad 4 mars 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Glimma hängde med i matchen mot Sölvesborg fram tills det återstod åtta minuter av matchen. Efter ett mål av hemmalaget i den första perioden kvitterade Mads Hansen nio minuter in på den andra perioden. Men glädjen blev inte långvarig då Samuel Jönsson minuten efter såg till att västblekingarna återtog ledningen.

I början av tredje gjorde Alexander Svensson ett av sina tre mål i matchen när han utökade till 3–1. Magnus Rosenstråle gav Glimma nytt hopp med sitt reduceringsmål som gjordes i box play. Men sedan rasade det på slutet då hemmalaget gjorde fyra mål på sex minuter.– Vi jagade för att komma ifatt i slutminuterna och då blir det lätt så, säger Glimmatränaren som inte var helt nöjd med domarna.– Vi fick betydligt fler utvisningar än Sölvesborg. Även om vi var bra i box play så tar det hårt på krafterna att spela med en man mindre.

Ett orosmoment för Glimma är att backen Oscar Brandting skadade sitt knä illa då han flög in i sargen.– Vi får hoppas att det inte gick så illa. Det vore en tung post om han inte kan spela på söndag mot Jonstorp, menar "Chippen".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.