Kulturredaktionen tipsar

Kultur och Nöje Bokbranschen har de senaste åren svämmat över av biografier och ofta rör det sig om riktiga tegelstenar.
Publicerad 4 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Omslag.
Omslag.

Bokbranschen har de senaste åren svämmat över av biografier och ofta rör det sig om riktiga tegelstenar. Med sina 144 sidor är Fidel Castro en lättviktare, men det betyder inte att innehållet känns tunt.

Journalisten Björn Kumm sammanfattar revolutionärens historia på ett intressant och engagerat sätt. Och lyckas förklara varför han har varit – och är – en viktig gestalt ur ett världspolitiskt och historiskt perspektiv.Vi får följa Castro från barnåren, genom gerillakriget, revolutionens triumf, och Kubakrisen, ända fram till i dag.

Boken om Castro är den första i en serie med biografier i kondenserat format som förlaget Historiska media planerar ge ut. Perfekt för oss som gillar att läsa om spännande personer, men inte har tid att plöja igenom tjocka levnadsöden i bokform.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.