Sjöberg har koll på divisionerna

Sport - Visst kommer lag som Västervik med ett bättre tempo i kroppen men vi är samtidigt också inne i en bra trend, menar Mathias Sjöberg.
Sport • Publicerad 4 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Sjöberg är den ende i truppen som spelat i alla divisioner från Elitserien till tvåan. Foto: Stefan Sandström
Sjöberg är den ende i truppen som spelat i alla divisioner från Elitserien till tvåan. Foto: Stefan Sandström

- Visst kommer lag som Västervik med ett bättre tempo i kroppen men vi är samtidigt också inne i en bra trend, menar Mathias Sjöberg. - Västervik gick ju bättre efter juluppehållet i ettan så det lär bli en riktigt tuff match på söndag.

Annars har säsongen varit minst sagt dyster för Sjöberg och det började nästan direkt. I omgång sju mot Åseda small det och främre korsbandet i knäet gick av. Strax före juluppehållet var han dock tillbaka med ett specialskydd för att några matcher senare istället skada axeln. Och när han väl var återställd från den skadan så blev det en mindre hjärnskakning och ytterligare några matchers vilande.- Men axeln är helt okay och huvudet inte värre än vanligt, skrattar Sjöberg.Knäskadan då?- Tränar och spelar med skyddet men läkarna tror att jag kommer att slippa det framöver och någon operation är inte aktuell - jag är så stark i knäet att det inte skall behövas, säger han.Sjöbergs tre(!) skadeperioder har gjort att man inte funnits med ens i hälften av Tyringes spelade 37 tävlingsmatcher den här säsongen.

Så nu är han ordentligt spelsugen lagom till kvalserien och Tyringebacken kan också symbolisera hela lagets "utveckling" den här säsongen.- Lite av förklaringen att vi hittat formen nu är så klart att vi har spelarna tillbaka vilket märks både under matcher och träning.- Kan ju bara säga att det är en stenhård konkurrens om platserna - något som man märker när vi tränar, anser Sjöberg.

Ett ökat sälvförtroende är en annan sak. - Vi vann i Nittorp och när vi sedan slog Motala hemma i den andra omgången visste vi att vi kunde greja avancemanget redan i den andra matchen mot den seriens seriesegrare, menar Sjöberg som förstås ser fram mot kvalserien och det lyft som denna gör för klubben.

Det var 2007 som Tyringe valde att inte ställa upp i återkvalet till ettan och sedan dess har man aldrig återkommit så långt som till kvalserien mot den högre serien - förrän nu.- Det känns lite i samhället att det är en positiv trend som hockeyn är inne i, anser Sjöberg som dock hade hoppats att publiksiffran redan mot Motala skulle blivit fyrsiffrig.- Trodde på minst 1000 i den matchen men istället hoppas jag att den siffran överträffas på söndag även om det är väldigt mycket annan lokal hockey samtidigt, säger Mathias Sjöberg som vi inte släpper utan ett tips inför Västerviksmatchen:- Vi vinner med 4-3, säger Tyringebacken blixtsnabbt!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.