Vd lät företag betala privata räkningar

Skåne/Kristianstad – Om man är anställd som vd i ett företag får man inte utan överenskommelse driva konkurrerande verksamhet, det skadar ju bolaget ekonomiskt, säger kammaråklagare Jan Olin.
Publicerad 4 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Om man är anställd som vd i ett företag får man inte utan överenskommelse driva konkurrerande verksamhet, det skadar ju bolaget ekonomiskt, säger kammaråklagare Jan Olin. Kvinnan ska ha ha låtit bolaget betala för transporter och impregneringsmedel till den egna verksamheten för runt 200 000.

Hon ska även ha använt arbetskraft från bolaget till den egna verksamheten för en kostnad av 75 000 kronor. Kvinnans egna bolag är likviderat men åklagaren menar dessutom att det helt saknas bokföring under mer än ett års tid. Under den tiden omsatte bolaget 870 000. Kvinnan åtalas därför även för bokföringsbrott.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.