Artikeln saknar rubrik

Personligt I Vittsjö har sedan några år diskuterats möjligheten att anlägga en golfbana.
Personligt • Publicerad 5 mars 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Minns du - Torsten Karlson
Minns du - Torsten Karlson

I Vittsjö har sedan några år diskuterats möjligheten att anlägga en golfbana. Samhället är ett turistcentrum av rang och man bedömer att underlaget blir gott. Någon golfbana finns inte tidigare i Skånes inland, delvis beroende på svårigheterna att skaffa lämplig mark. Nu har 45 tunnland mark som i huvudsak tillhör Ubbaltsgården arrenderats på 25 år. Ett gammalt torp blir klubbhus vid den 9-hålsbana som planeras och som kan stå klar sommaren 1962.

n Tionde svenska möbelmässan i Stockholm fick konung Gustaf VI Adolf som intresserad besökare. Landets möbelindustri visade här upp "den svenska linjens" imponerande bredd. På bilden ses kungen i glatt samspråk med Möbelindustriförbundets ordförande Hugo Troedsson, Bjärnum och ombudsman Nils Persson.

Det drar ihop sig till vår. Staren har kommit till Farstorp och lärkan till Hästveda, krokusen blommar i Perstorp och snödropp i Osby. På gatu-kontorets växtdepå i Hässleholm ligger trädgårdsmästare Sune Liljegren och hans medarbetare i startgroparna. För att säkra årets parkrabatter har man tagit drygt 30 000 skott från depåns egna växter och driver upp nya. Tusentals krukor trängs i de tre drivhusen. Totalt lämnar depån ut mellan 35 000 och 40 000 plantor varje år.

n Stoby kommun bygger ny skola intill den gamla. Arkitekt SAR Gottfrid Bergenudd har ritat nybygget som beräknas kosta 25 0000 kronor. Tre klassrum blir det och gamla skolan ska komplettera den nya med bespisning och slöjd med mera. Från läsåret 1961-1962 planeras enhetsskola i Stoby, och man avser ordna med frivillig anslutning till enhetsskolan i Hässleholm från klasserna sex och sju.

n Den 26 februari invigdes Skånes sjunde men länets första konstisbana i Glimåkra. Det skedde under värdiga former med brevhälsning från landshövding Westling och med tal av Ishockeyförbundets ordförande, borgarrådet Helge Berglund, Stockholm. Förbundet hade kostnadsberäknat anläggningen till 200 000 kronor, men tack vare frivilliga arbetsinsatser har summan sänkts kraftigt. Arbetsledare har varit sege smålänningen Axel Bengtsson. Sveriges radio uppmärksammade evenemanget genom tv-filmning.

n Den sjuttonde Hässleholmsrevyn hade premiär på Park den 27 februari. "Klart igen" heter årets upplaga som får både ros och ris av signatur Sive. Som primadonna har Siv Andersson framtiden för sig, även om hon nu är orutinerad. Rutin har däremot Sven Sjöö och Einar Larsson som de lever högt på, ibland med lite slentrian. Den formidabelt sköna Gerle-baletten imponerar och regin har Raymond Larsson lyckats bra med, särskilt med tanke på scenens snåla utrymme, skriver recensenten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.