Lugi förlorade mot desperat Drott

Skåne/Kristianstad Tabelltrean Lugi hade 2-0 i inbördes möten mot Halmstadlaget Drott inför lördagens match i Halmstad Arena.
Publicerad 5 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Lugis Björn Nordmark spelar ett aggressivt försvarsspel. Här är det Drotts Johnny Olsson som inte kommer förbi.
Lugis Björn Nordmark spelar ett aggressivt försvarsspel. Här är det Drotts Johnny Olsson som inte kommer förbi.

Tabelltrean Lugi hade 2-0 i inbördes möten mot Halmstadlaget Drott inför lördagens match i Halmstad Arena.Men ett vilt kämpande Drott i desperat behov av poäng hade mer att spela för i matchen än Lundalaget.Lagen följdes åt fram till paus efter en målsnål första halvlek, 9-9.– Vi sköt deras målvakt varm och det kändes onödigt, säger Lugis lagledare Tomas Axnér efter matchen och fortsätter:– Bland annat hade vi två straffmissar i den första halvleken.Men i den andra drog Lugi på sig en del tuffa utvisningar där bland annat Mikael Södergaard fick sätta sig på botbänken efter att Lugi haft en spelare för mycket på planen.

Och även om Drott också drabbades av utvisningar var det ändå hemmalaget som krigade bäst och som också kunde gå ifrån till en fyramålsseger, 27-23.– Det är klart att det är svårt att möta ett Drott som det står mycket på spel för, säger Tomas Axnér och fortsätter:– Jag tycker att vi hade kunnat stänga matchen redan i den första halvleken om vi hade skärpt till oss, men nu gjorde vi inte det.Istället utjämnade Drott till 2-1 i matcher lagen emellan denna säsong och tog två viktiga poäng i kampen om den sista slutspelsmatchen.15 utvisningar delades ut under matchen och domarduon Johan J: son Gomér och Martin J: son Gomér blåste hellre än friade.– Det här var långt ifrån en ful match men ändå blåser domarna sönder matchen helt, säger Tomas Axnér.Lugis landslagsstjärna Kim Ekdahl Du Reitz hade ingen bra dag på handbollsplanen i Halmstad Arena.

21-åringen punktmarkerades bort av Drottförsvaret och kom aldrig in i matchen. Han fick kliva av planen med ett enda gjort mål med sig.– Kim var inte med i matchen i dag och jag tror att det handlade mer om dagsform än att Drott plockade bort honom, analyserar Tomas Axnér och fortsätter:–Vi spelade ett bra försvarsspel i dag och Linus Persson var stabil i målet. Sedan gjorde Jakob Wickman Modig en bra match men resten av killarna får nog ta sig en titt i spegeln till nästa match.För Lugi väntar nu ett Skånederby på hemmaplan när IFK Kristianstad gästar Fofsparbankarena i nästa omgång.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.