Glimma mållöst i Trollarinken

Sport Trots att det överlag var mycket jämnt spelmässigt så fick Glimma till slut se sig besegrade.
Sport • Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Trots att det överlag var mycket jämnt spelmässigt så fick Glimma till slut se sig besegrade. Glimåkralaget hade som bekant ingen rolig premiär mot Sölvesborg i förra matchen men ryckte upp sig rejält till söndagens match mot Jonstorp. Man inledde första perioden bra och visade inte någon som helst respekt för sin motståndare. Trots en hel del skott i första perioden såg det ut som lagen skulle gå ut i periodvila med ställningen 0-0. Men sen kom de två sista minuterna som skulle visa sig vara totalt avgörande för matchen. I ett sista power-play för Jonstorp, sköt Tommi Lehtonen in ledningsmålet bakom en annars fantastisk Alex Betsikokos i Glimmamålet. Det skulle inte bli det sista som hände i första perioden. Bara minuten senare kunde gästerna göra 2-0 genom Robin Nilsson.- Vi är minst lika bra som dom idag och det känns lite orättvist, menar Pär "Chippen" Persson. I andra perioden kändes det som att Jonstorp blev mest tända efter målen. Gästerna var det mest puckförande laget och det tog en stund innan Glimma tände till igen och bjöd upp till kamp. Trots att hemmalaget spelade nästan halva perioden i numerärt underläge jagade man på bra och spelet i den andra perioden var mer underhållande än i den första trots att det blev mållöst.- Vi hade bra hugg på dom, det är bara det lilla extra som saknas, säger "Chippen". Det var just målen som var det lilla sista, och främsta, som saknades för Glimma. Bakåt gjorde man en bra match och visade goda intentioner framåt men hemmalaget hade verkligen inte något flyt med sig alls. I den sista perioden hade Glimma chansen då Jonstorp fick spela i box-play allt oftare.- Det som var dåligt idag var vårt power-play och det är något som bara måste fungera i sådana här viktiga matcher, konstaterar Glimmas tränare. Hemmalaget gav allt i slutet med Jonstorp kunde hålla undan och vann till slut med 3-0 efter att ha satt det sista målet i tom bur. "Chippen" är trots förlusten ganska nöjd med Glimmas insats och ser fram emot de två kommande och mycket viktiga matcher mot Trelleborg. Den första i Trelleborg redan på tisdag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.