”Lån” i klubben gav villkorlig dom

Broby Nu är mannen dömd för trolöshet mot huvudman.
Publicerad 7 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Nu är mannen dömd för trolöshet mot huvudman. Han har fått villkorlig dom samt 2 500 kronor i böter. Dessutom ett kännbart skadestånd till föreningen på drygt 107 000 kronor. Mannen var både ordförande och kassör i klubben. Det visade sig en dag, att det fanns mindre än 60 kronor kvar på ett konto. Detta konto borde då ha haft drygt 100 000 kronor. När den nya styrelsen tillträdde, tog det väldigt lång tid, innan den tidigare ordföranden/kassören lämnade över sitt material. När bristen upptäcktes, kallades mannen till den nya styrelsen. Han berättade då, att han lagt beslag på klubbens pengar, eftersom han privat hade det ekonomiskt tungt. Han hade ju bara lånat, menade han... Mannen polisanmäldes. En åklagare åtalade honom, misstänkt för förskingring/trolöshet mot huvudman. Kristianstads tingsrätt dömde mannen till villkorlig dom och böter samt ett skadestånd. Tidigare var han ostraffad och hade ett gott allmänt rykte i bygden. Idrottsklubben går nu vidare.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.